Twee Dingen …

Onze verhuis (zo heet dat hier) 4 jaar geleden naar Antwerpen heeft veel, heel veel, goeds gebracht. Dit logje staat er vol van en de trouwe lezertjes zal het niet ontgaan zijn. Naar onze – uiteraard zeer bescheiden – mening zouden we er verstandiger aan gedaan hebben enkele tientallen jaren eerder definitief deze kant op te gaan. Die mogelijkheid is met name in ´72 heel concreet aanwezig geweest … maar trutterig genoeg …

Feitelijk missen wij slechts twee zaken uit de Nederlandse (lees Amsterdamse!) samenleving, waarvan er één met geen mogelijkheid naar deze streken te exporteren valt.

Het eerste en kleinste gemisje betreft het vermaarde Broodje Halfom dat nergens zo voortreffelijk zonder enige opsmuk of verwarrende tralala wordt gepresenteerd als bij Van Dobben in de Korte Reguliersdwarsstraat. Voorwaar bijna het enige Nederlandse gerecht dat wereldwijde faam verdient!

Het tweede manco betreft voetbal, zoals u bekend een zaak van levensbelang. Het Belgische voetbal is – vriendelijk gezegd – van een allerberoerdst niveau. Wie alhier een aantrekkelijk partijtje wil zien doet er verstandig aan de stadions te mijden als de pest. Beter kan men zich tot zijn leverancier van internationale tv-beelden wenden. Zo ook wij dus …

Wie het over voetbal heeft kan vanzelf niet om Ajax heen. Uit pure vriendelijkheid en intermenselijk medeleven zal ik mijn min of meer provinciale bekenden niet kwetsen met recensies van andere teams. U weet zelf wel beter dan op dit punt de discussie aan te gaan, en u bent hierbij dus grondig gewaarschuwd.

Het ging de laatste jaartjes even ietsjes minder voorspoedig met Neerlands beste voetbalclub, maar naar het zich laat aanzien is het leed binnenkort geleden. Hopelijk wordt a.s. dinsdag al bekend op welke wijze de plannen van Johan Cruyff c.s. tot een nieuwe periode van grote bloei zullen gaan leiden.

Wondermooi zou het zijn zijn wanneer dit mooie vooruitzicht glorie zou worden bijgezet door een landskampioenschap van Ajax. Die kansen zijn nog volop aanwezig. Wie had dat twee maanden geleden gedacht?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s