Zijn Ze Nou Helemaal Besodemieterd …. ?

Het plaatje hierboven mocht u al eens eerder op dit logje aantreffen, u hebt dat zonder twijfel stevig verdrongen. Daar is ook alle reden toe, het is immers een akelig gezicht … die twee grijnzende gladakkers. Op de een of andere manier weet je heel zeker dat ze – beneden de rand van de foto – beiden met een opgestoken middelvinger uiting geven aan de sympathie die ze u toedragen. O ja, het zijn van links naar rechts en ook van rechts naar links de twee leden van de hoofddirectie van de Nederlandse Spoorwegen, en u begrijpt misschien wat ik van hun kwaliteiten denk.

Bij alle beroerde dienstverlening die u van deze onbekwame lachebekken al ondervond – opgeheven treinen, herfstbladeren op de rails, niet ontdooide wissels, geen wc´s in de trein, beroerd informeren van de reizigers, personeel dat de eerste klas coupés bezet houdt, gore treinen, geen klachtenafhandeling, enzovoort, enzovoort – moeten we helaas vaststellen dat deze druiloren een nieuw plan hebben bedacht om de reizigers tegen hoge bedragen aanzienlijk te duperen.

“Er dreigt een einde te komen aan de mogelijkheid voor treinreizigers om eenvoudig heen en weer te reizen tussen Nederland en België. De populaire intercity tussen Amsterdam en Brussel, bekend als de “Beneluxtrein”, moet plaats gaan maken voor een dure hogesnelheidstrein met reserveringsplicht. Een voordelig dagje de grens over met de vrijheid heen- en terug te reizen wanneer het uitkomt, behoort dan tot het verleden. Rover en TreinTramBus willen niet zonder protest reizigers de auto in laten jagen: teken hier en kom in actie voor het behoud van de Beneluxtrein!

Ieder uur rijdt de internationale intercity tussen Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Deze trein moet in 2012 het veld ruimen voor de hogesnelheidstrein Fyra via de HSL. Op de hogesnelheidstrein zullen veel hogere tarieven en een reserveringsplicht gelden. Tussen Antwerpen en Roosendaal blijft een stoptrein over die maar liefst 10 haltes aandoet. Een middagje zorgeloos winkelen in Antwerpen, even naar een vergadering in Den Haag – dit soort activiteiten worden dan een stuk moeilijker. Want het reizen tussen Nederland en België wordt niet alleen duurder, voortaan moet de treinreiziger voor dit korte stukje zelfs vooraf een plaats reserveren.

Rover en TreinTramBus vinden het onbegrijpelijk dat NS en NMBS anno 2011 zulke grenzen opwerpen tussen Nederland en België. Wij willen dat reizigers de keuze houden tussen een gewone trein, met hetzelfde prijsniveau en gebruiksgemak als nu, en de duurdere en snellere hogesnelheidstrein. Bent u het met ons eens? Teken dan meteen en stuur deze petitie door aan al uw bekenden!”

U als lezer van deze rampspoed staat nu slechts één ding te doen: klik hier en vul in die petitie! Ik vertrouw op u … maar ik houd u ook in de gaten: wie niet met bekwame spoed tekent hoeft hier niet meer terug te komen!

U bent gewaarschuwd …

Advertenties

2 Reacties to “Zijn Ze Nou Helemaal Besodemieterd …. ?”

  1. mulrg Says:

    Je kunt ook met de stoptrein van Antwerpen via Essen naar Roosendaal en vanaf daar de IC naar A’dam nemen. Scheelt veel geld, zeker met een 65+ pas!

    Overigens het wel volledig met je eens. Waardeloos besluit.

  2. Bart van der Valk Says:

    Daar heb je zeker en vast gelijk in … maar het is een tijdvretend alternatief, terwijl voor bijvoorbeeld in Antwerpen en Brussel studerende Nederlands (en dat worden er steeds meer) de keuze tussen extra tijd of veel extra kosten natuurlijk uiterst beroerd is. En wat overigens te denken van het veel voorkomend woon-/werkverkeer dat tegen veel hoger kosten nauwelijks tijdwinst behaalt. En bovendien een dagelijkse reservatie dient te regelen, waarmee natuurlijk iedere flexibiliteit tov. de werkgever verdwijnt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s