Niet Zo Maar Een Dag

De uitdrukking alu-hoedje las ik voor het eerst op Geen Stijl. Een opmerkelijke plaats op het web, alwaar men een verdienstelijke poging doet een aantal eeuwen van beschavingsstreven irrelevant te maken. Met alu-hoedje bedoelen de jongens & meisjes van Geen Stijl een verdwaasde die zijn/haar grip op de werkelijkheid volmaakt kwijt is. In het bijzonder verwijst het natuurlijk naar zonderlingen die met/door een aluminium hoofddekseltje stralingsinvloeden vanuit het wereldruim pogen te neutraliseren.

De alleraardigste dame op het plaatje is allerminst verdwaasd of het spoor bijster. Integendeel: niet alleen is zij de voortreffelijke levenspartner van onze zoon numero secundo, zij is ook nog de prima moeder van onze lieve kleinkinderen Tara en Quinn. Bovendien – en dat is natuurlijk de aanleiding tot deze kleine verhandeling – is ze vandaag 30 mei zéér jarig. Maar liefst 29 volle jaren telt ze per heden, en zeg nu zelf: overduidelijk in de bloei van haar vriendelijke leven.

Wij feliciteren Elles dus vanuit het niet zo verre Antwerpen van harte, zeer van harte, en voegen daar ter verduidelijking aan toe dat haar ietwat opvallende uitmonstering van doen heeft met een door de haarbehandelaar positief bedoelde ingreep die als streven heeft het verschijnsel  niet-hippische pony een opfrisbeurt te verschaffen. Het is maar dat u op de hoogte blijft!

De voorzienigheid heeft het zo geregeld dat zoon numero secundo voornoemd – gemeenlijk spreken wij hem aan als Rob of Robert – zijn jaardag tegelijk met zijn geliefde gedenkt. Weliswaar zit er tussen hun geboorten een zestal jaartjes, doch op het stuk van jeugdige energie doet het stel niet voor malkander onder. Omdat wij als trotse (groot-)ouders jaarlijks zeer uitzien naar de verjaardagen van ons nakroost begrijpt u ongetwijfeld dat wij de dag van vandaag luid zingend en dansend in Antwerpens straten zullen doorbrengen.

Als extra evenement presenteren wij hierboven een filmpje ooit door meneertje Une Journée Bien Remplie vervaardigd omtrent Robs 3e verjaardag. Een cinematografisch meesterwerkje, al zeg ik het zelf … Los van de muziek – ooit toegevoegd door een vakkundige vandaal – zult u ongetwijfeld zeer van de opnamen genieten. Uiteraard treft u ook zoon Gijs en tweeling Laura & Paul in jeugdige pracht aan, terwijl u ook Madame Une Journée Bien Remplie nog mag gadeslaan. Yours Truly komt uiteraard wat minder aan bod, iemand moet nu eenmaal de regie voeren!

U begrijpt dat ook Rob buitengewoon van harte gefeliciteerd wordt, wie hem kent zal dat zeer begrijpen en de rest mist heel wat.

Over een aantal weekjes – op het hoogtepunt van de naderende zomer – zullen we er in het rustieke Heerhugowaard een gedenkwaardig dagje van maken.

Advertenties

Eén reactie to “Niet Zo Maar Een Dag”

  1. rob en el Says:

    Dank vanuit de windmolen…El en ik gaan vandaag ook maar eens in de tuin een borrel nemen mischien heeft gijs zi om samen met met mij in de zandbak te spelen(nu wil ik de hamer)…heel leuk…had alleen wel het idee dat oma de muziek ook niet geweldig vond.. 🙂
    Grtz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s