Midnight in Paris

Films van Woody Allen worden door het koppel Une Journée Bien Remplie nimmer overgeslagen. Zelfs de mindere exemplaren plegen met kop en schouder uit te steken boven het triefel dat zo door de bank genomen vertoond wordt.

Eén van Allens absolute triomfen was in 1979 Manhattan. Een schitterende en poëtische ode waaraan ik niet moet proberen door woordrijk geklets nog maar iets toe te voegen. Verplicht te bekijken, minstens één keer per halfjaar, dat zegt genoeg.

Een liefhebber van echte steden bleek Allen al eerder. Barcelona en Londen gebruikte hij geïnspireerd in vrij recente films. Maar zijn echte liefde blijkt uit zijn nieuwste: Midnight in Paris. En gelijk heeft hij, als u dat maar begrijpt. Het is een ongeneerde lofzang en nog vol rake observaties bovendien. Parijs, prachtig gefilmd met besef van de schitterende historie van die stad. Een uitdaging voor de medeminnaars en een feest om al die vertrouwde plekken zo glorieus gefilmd te zien. En u leert nog iets ook: in de regen is de stad op haar mooist, een feit dat al die liefhebbers van de provincie onbekend is.

Geen woord meer: morgen (vandaag!) gaan we wéér.

Advertenties

2 Reacties to “Midnight in Paris”

  1. mulrg Says:

    De poster vind ik niet zo geweldig….

  2. Bart van der Valk Says:

    Geeft niks, ogen dicht en gewoon doorlopen. In de zaal zie je het affiche niet meer en ik kan je verzekeren dat de film de 2e keer nog beter is dan de eerste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s