Nogmaals Les Compagnons

Drie nieuwe oude opnamen van de fameuze Compagnons de la Chanson opgeduikeld. Zeer tot mijn verheugenis, van de gouden stemmen van dit unieke gezelschap is het onmogelijk genoeg te krijgen. Het eerste filmpje Surcouf is de herkenningmelodie van een oude Franse tv-serie over de kaper Robert Surcouf (1773-1827), een soort Franse navolger van onze vermaarde Piet Hein. Die laatste dient u vooral niet te verwarren met de voornamen van de wat eigenaardige Nederlandse minster Donner.

U zoudt zich – als u van mijn leeftijd bent – Surcouf ook kunnen herinneren als een strip (van Charlier/Hubinon) in het stripblad Kuifje (Pilote in Frankrijk). En dan van die tv-serie natuurlijk, maar daarvoor zou uw jeugd in Frankrijk moeten hebben plaatsgevonden. Franse kindertjes boften toch maar: voortreffelijk eten, mooie chansons, goede scholen …

Het tweede en derde liedje zijn achtereenvolgens (op rij zegt het NOS-journaal tegenwoordig, afschuwelijk) Kalinka en Mes Jeunes Années. Die hebben dus beide geen verklaring nodig, daar komt u zelf wel uit.

Wilt u meer van de Compagnons horen of lezen dan kunt u natuurlijk op het kopje Chanson in de rechterkolom klikken.

O ja, nog één kleinigheid: ooit schreef ik over de meneer die in Mes Jeunes Années uiterst rechts staat dat´ie zijn kunstgebit had thuisgelaten. Ik deed hem daarmee onrecht … zijn gezicht ziet er zo uit. Hij mocht willen dat het aan een thuisgelaten kunstgebit lag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s