´Ik Dwing Respect Af´

Het plaatje is maar piepklein en natuurlijk had ik voor een groter afbeelding dienen te zorgen, maar de techniek … u begrijpt …

Minister Jan Kees de Jager, die bij u in Nederland de financiën beheert, heeft het niet eenvoudig. Om zowel het verstand als coalitiepartner Wilders te dienen moet hij, onder het uitslaan van flinke taal, er mee voor zorgen dat de euro en uw portemonnee er enigszins redelijk af komen. Dat dit hulp aan Griekenland zonder meer noodzakelijk maakt is aan PVV, Telegraaf en beoefenaars van kroegwijsheid niet uit te leggen.

Jan Kees de Jager verdient dus wel wat mededogen hoewel hij natuurlijk geheel vrijwillig in een kabinet ging zitten dat drijft op de steun van mallotige vreemdelingenhaters. Intussen kijkt men – zo moet ik u meedelen – in de diverse buitenlanden wat vreemd en meewarig tegen uw Jan Kees aan. Een piepstemmetje dat onder verbaal geraas steeds met bekwame spoed bakzeil haalt, niet om echt rekening mee te houden kortom. In iedere grote familie heb je wel zo´n uiterst gehoorzame praatjesmaker.

Het valt te begrijpen dat die situatie aan Jan Kees knaagt, we zijn allemaal wel eens wat met ons figuur verlegen …

Maar om nu in volle omvang op de cover van een opinieweekblad te gaan staan met de quote ´Ik dwing respect af´ is wel een erg onbenullige manier om je onzekerheid te overschreeuwen. Vileine streek trouwens van dat weekblad om de arme De Jager dan ook nog als een soortement Tarzan-in-het-oerwoud af te beelden.

Het CDA ging er altijd prat op bestuurders met inhoud te leveren. Misschien moet iemand ze vertellen dat met inhoud geen frikandellen en hamburgers bedoeld worden.

Advertenties

2 Reacties to “´Ik Dwing Respect Af´”

  1. Hans Says:

    Het is kwade opzet van fotograaf en opinieblad. Die ene knoop van het jasje en die vreselijk foute stropdas en zou me niets verbazen als hij ook nog met zijn schoenen in een bak met drijfzand staat. Nederland heeft tenminste wel een minister van financiën maar hoe staat dat met België hoe lang bakkeleit men daar al om een minister van financiën officieel te kunnen installeren?

  2. Bart van der Valk Says:

    Da´s een goeie vraag zeggen we dan … Het antwoord moet luiden dat België zat ministers van financiën heeft. Eén voor de Vlamingen, één voor de Walen, één voor Brussel, één voor de Duitstaligen en dan ook nog een demissionaire (ontslagnemend zeggen ze hier) voor de federale regering. In totaal maakt dat 5 ministers van financiën. Het aardige is ook nog dat het begrotingstekort van de federale staat gedurende de formatie-onderhandelingen niet onaardig is geslonken. Iets dat zonder ingrijpende bezuinigingsmaatregelen toch heel mooi voor elkaar kwam. Maar zoals men hier zegt: beter geen regering dan een regering zoals de Nederlandse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s