De Zeekadet

Wie nog jonge kinderen heeft, of die krijgt, adviseren we dringend om ze veelvuldig te fotograferen en te filmen. Doe dat op feestelijke momenten, op hoogtijdagen, op schattige momenten … maar vergeet ook vooral niet ze vast te leggen op plaatjes die later tot gefrons der wenkbrauwen zullen leiden.

Onze oudste zoon Gijs-Bart (die naam tiert als Gijsbart al generaties in onze stam) gaat tegenwoordig door de wereld als Gijs. Zijn voorvaderen met dezelfde naam besloten ooit geheel zelfstandig tot dezelfde inkorting. Maar daar zullen we het misschien een ander keertje eens over hebben. Vandaag gaat onze aandacht vooral uit naar het onloochenbare feit dat de 18e juli 2011 de dag van zijn 37e verjaardag is. Hoewel de Van der Valk-jongens geen enthousiaste vierders van de eigen verjaardag zijn – onze smaakvolle bescheidenheid speelt ons parten – is dit toch voor Gijs´ zeer trotse en tevreden ouders een dag met een glanzend gouden rand!

Ons bulderend hoera en lang zal´ie leven zal dan ook vandaag tot ver buiten Vlaanderen te horen zijn. En natuurlijk betrekken wij in het huldebetoon volgaarne ook Gijs´ alleraardigste partner Marit, terwijl ook de huiskatten niet vergeten dienen te worden.

Omdat de menselijke natuur met zich brengt dat men na zoveel feestgedruis soms ietwat naast de schoenen gaat lopen, publiceren we gelijktijdig ook de foto hierboven. Dat brengt de bescheidenheid wel weer terug zo vermoeden wij als liefhebbende ouders. Het valt niet uit te sluiten dat onze zoon na de opname tevreden was over het bereikte resultaat. Als liefhebber van de watersport meldde hij zich – evenals zijn broers – al zeer jong aan bij de zogeheten zeekadetten. Een sympathieke organisatie, die volop ontspanning op en rond het water biedt, maar – enigszins tot ons leedwezen – ook een zekere voorliefde voor het uniform koestert. Het is niet anders …

Zoon Gijs – een heldere kop gelijk zijn vader – onderging al spoedig een bevordering en mocht/moest zich dus bij gelegenheid uitdossen als hierboven weergegeven. We kunnen u nu wel verklappen destijds nogal vrolijk over deze prent te zijn geweest. Schandelijk natuurlijk voor ons als ouderpaar, we schamen ons nog steeds diep, als u dat maar weet!

Toch, wie goed kijkt en Gijs ook maar een beetje kent, ziet onder het jeugdige gezichtje toch al iets van de voortreffelijke zeer volwassen man van nu. Eigenlijk dienen wij gefeliciteerd te worden met een prima stel kinderen.

Advertenties

Eén reactie to “De Zeekadet”

  1. Hans Says:

    Nu begrijp ik waarom er enig gebrek aan animo bij dit bericht te vinden is. Bij deze wil ik nog brutaal van de gelegenheid gebruik maken en mijn felicitatie hier alsnog openbaar te maken. Het is toch wel aardig dat men in België morgen de verjaardag van Gijs zo massaal gaat vieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s