Woody

Had ik al gezegd dat Woody Allen´s nieuwste ´Midnight in Paris´ een meesterwerk is? Ja, dat had ik al gezegd, u kunt het controleren. Had ik ook al vermeld dat de film iedere keer dat je hem bezoekt beter wordt? Nee, dat heb ik u zeker en vast nog niet verteld, en toch is het een absolute waarheid. Vandaag – voor u gisteren – zag het licht bejaarde koppel Une Journée Bien Remplie voor de vijfde maal in een paar korte weekjes Allen´s dichterlijke liefdesverklaring aan Parijs.

Overgrote emotionaliteit pleegt niet ons handelsmerk te zijn en enig beschaafde terughoudendheid aangaande publieke uitingen van gevoelens stellen we over het algemeen buitengewoon op prijs. Men valt elkaar immers al vaak genoeg lastig met opgewondenheid. Voor ´Midnight in Paris´ maken we op deze gulden leefregel enthousiast een uitzondering. En we schamen ons maar weinig over de brokjes in onze kelen, die telkens bij het einde van de voorstelling opspelen. Woody Allen houdt van Parijs, kent de geschiedenis van de stad en voert u met de camera langs de pracht van de warmste stad ter wereld. Wellicht dat de senioren van UJBR terzake, na meer dan tweehonderd visites, iets van een oordeeltje mogen uiten.

Woody Allen begrijpt steden, snapt mensen en relativeert zowel ernst als onzin. Verdomd, als hij een dame was met ook maar enigszins acceptabele benen … ik zou haar uitnodigen onze bescheiden woonstee te delen.

Eén reactie to “Woody”

  1. JN Says:

    Draait al niet meer in Amsterdam…En je woning delen met een man met zo’n stem?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s