Newsweek Puts Picture of Michele Bachmann on Cover That Makes Her Look Crazy

De Republikeinse partij in de VS heeft jammer genoeg een langjarige reputatie aangaande het lanceren van van halvegaren als politici. Lezers met een wat langer geheugen zullen zich misschien senator Joseph McCarthy herinneren. Die bestond het om zonder enig bewijs jarenlang te beweren dat communisten in Pentagon en State Department aan de touwtjes trokken. Waanzin gebleken natuurlijk, en McCarthy eindigde droef tengevolge van een leverontsteking, veroorzaakt door zijn opmerkelijke alcoholconsumptie.

Minder ver in het verleden komen we Dan Quayle tegen, van wie we na zijn vice-presidentschap nimmer meer vernamen. Hij blijft ons echter bij door zinsbegoochelende uitspraken als ´The holocaust was an obscene period in our nation’s history. I mean in this century’s history. But we all lived in this century. I didn’t live in this century´ en  ´The future will be better tomorrow´. Ook ´People that are really very weird can get into sensitive positions and have a tremendous impact on history´ mag er wezen, terwijl ´We don’t want to go back to tomorrow, we want to move forward´ geschikt lijkt om iets geestverruimends bij te roken.

Laten we ook die andere al vergeten vice-president Spiro T. Agnew niet overslaan. Een unieke man die vooral opviel door zijn totaal gebrek aan capaciteiten en zijn meer dan openlijke corruptie. Dat laatste talent kostte hem tenslotte zelfs zijn baan. Omdat ik zelf een fraai karakter heb zullen we niet te lang doorgaan over wijlen Richard M. Nixon – aka Tricky Dick – die het tot de uitzonderlijke prestatie bracht als enige-president-ooit wegens bedriegerij afgezet te worden. Ook de in het oog springende domheid van Bush Jr. bedekken we voor dit stukje even met de mantel der liefde.

Na de volstrekt geschifte Sarah Palin is er sinds enige tijd in de Republikeinse kring een nieuwe heldin opgestaan: Wilders-geestverwante Michele Bachmann, die op de golfjes van de Tea-Partybeweging hoopt bij de presidentsverkiezingen in 2012 hoge ogen te gooien.

Een opmerkelijke dame, dat wel. Misschien zullen voorvechters van vrouwenrechten aanstoot nemen aan haar uitspraak ´The Lord Says: be submissive, wives; you are to be submissive to your husbands.´ Sommigen mogen het ook opmerkelijk vinden dat deze tegenstandster van belastingen ooit haar inkomen verdiende door als advocate vóór de belastingdienst processen te voeren.

Ook haar opvatting dat homoseksualiteit door gebed te genezen valt en dat voorlichting op scholen uitsluitend tot indoctrinatie zal leiden, zult u misschien  wat eigenaardig vinden. Dat geldt dan ook voor de kliniek die La Bachmann al zo´n jaar of vijf samen met haar man drijft: uiteraard is de genezing van homoseksualiteit ook hier weer het doel. Dat haar voornaamste politieke activiteit tot dusverre het bestrijden van het homohuwelijk betrof, zal u gezien het voorgaande wellicht niet verbazen.

Verder zou u het opmerkelijk kunnen vinden dat Bachmann, als principieel tegenstandster van overheidsbemoeienis, tussen 1995 en 2008 tonnen subsidie opstreek als ondersteuning aan het agrarisch bedrijf van de familie. Over haar geloof in de intelligent-design-beweging zullen we het maar niet al te lang hebben … sommige Nederlandse ministers hingen ook deze vreemde dwaalleer aan.

Recent is er over de cover van het Amerikaanse weekblad Newsweek in rechtse kring wat opwinding ontstaan. Men is, vriendelijk gezegd, van mening dat Michele als een waanzinnige uit haar oogjes kijkt … en de eerlijkheid gebiedt te bekennen dat langdurige naar dit portret kijken de behoefte aan valium opwekt.

Toegegeven: het is geen aardig portret. Of het ook een eerlijk portret is? De fotootjes hieronder doen vermoeden van wel.

Overigens valt over het coverontwerp nog wel een kritisch nootje te kraken: ´Nooit je logo verminken´ onderwezen mijn leermeesters me.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s