A Poor Lonesome Cowboy a Far Way From Home

Studie, vrienden, verrijkt de geest en verdiept het inzicht. Dat wil natuurlijk zeggen als die studie tenminste ergens over gaat. Men kan zich probleemloos talloze gebieden voorstellen waarvan de bestudering uitsluitend tot verwarring, radeloosheid en zweverigheid leiden zal. Zo ontmoette ik ooit een uitvoerig met reukwater besprenkelde heer die aan de hand van een uiteengevallen boeket bloemen beweerde de toekomst te kunnen voorspellen. Ook de jongeman die via zijn motorhelm signalen vanuit het heelal opving en bestudeerde was een geval apart.

Mijn uitvoerige en diepgaande studie van het stripwezen – gewoon een liefhebberij, laten we de zaak niet opblazen – voerde me vandaag langs de verzamelde werken van Lucky Luke. U weet wel: de cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw. En wat ik in de afgelopen 68 jaar niet door had, viel me vandaag plots op: Lucky Luke is niet alleen een onvermoeibaar strijder tegen criminaliteit en onrecht … hij is ook een diep denker over de menselijke samenleving. En wel in het bijzonder aangaande de verhouding der seksen.

We hebben alhier besloten om de avonturen van de Lonesome Cowboy weer eens na te speuren op mogelijke verdere diepe gedachten.

Eén reactie to “A Poor Lonesome Cowboy a Far Way From Home”

  1. Frits Sajet Says:

    Bedankt. Moeilijk voor te stellen alleen te wonen. Maar Lucky is toch op het spoor van iets wezenlijks,,,,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s