Morgen = Vandaag !!!

Zoals eerder gezegd: een mens moet er niet al te veel vaste stelregels en principes op na houden. Dat verwart maar en het belemmert het met een onbevooroordeelde blik waarnemen van maatschappij en medemens. Eén van de weinige vooroordelen die we ons in Huize Une Journée Bien Remplie permitteren is de heilige overtuiging dat wie niet van de avonturen van Kuifje houdt wel een onverbeterlijke zeikerd moet zijn. Tot op dit punt van onze vorderende leeftijd heeft deze eenvoudige rule-to-life-by steeds voortreffelijk gefunctioneerd. Telkens wanneer een onverschillige (of erger nog een hater) ons pad kruiste, bleek de betrokkene inderdaad een afschuwelijk individu. Inmiddels zijn wij op dit onderdeel van de geesteswetenschappen zover gevorderd dat wij van sommigen reeds bij voorbaat kunnen voorspellen dat zij Kuifje, Zonnebloem, Bobby, Slagerij Van Kampen enzovoort niet innig liefhebben. U bent dus gewaarschuwd! Verbeter uw leven en uw karakter, begin onmiddellijk de werken van wijlen Hergé krachtig en met animo te bestuderen …

Afgelopen zaterdag vond te Brussel reeds de galapremière plaats van het ongetwijfelde meesterwerk dat Steven Spielberg over de wakkere jonge reporter vervaardigde. En morgen (woensdag) zal op nog geen 4 minuten van onze Antwerpse voordeur de publiekspremière plaatsgrijpen. En,  jazeker Mevrouw en meneertje Une Journée Bien Remplie zullen verheugd in de zaal plaatsnemen. De via het prachtige internet al verspreide beelden leverden al voldoende bewijs van Spielbergs trouw aan en respect voor de authenticiteit van het Kuifje-epos.

We sluiten overigens bepaald niet uit dat we aanstaande donderdag de moeite zullen nemen ter nadere bestudering de film nogmaals te genieten.

Overigens: over de Belgische politici en speciaal de leden van de regering wordt in binnen- en buitenland vaak meewarig gedaan. Niet altijd ten onrechte, helaas. Maar één ding kunnen we nu met grote zekerheid vaststellen: Didier Reynders, de minister van financiën, is geen zeikerd!

Advertenties

2 Reacties to “Morgen = Vandaag !!!”

  1. mulrg Says:

    Veel lof en gisteren 4 sterren in Het Parool.

  2. Bart van der Valk Says:

    De film – ik kan het na twee maal zeggen – is wel zeer goed geslaagd. Spielberg c.s. hebben een prachtig avonturenepos afgeleverd dat het karakter van de Kuifje-avonturen volmaakt recht doet. Met liefde en humor gemaakt. Een sterretje of 4 zou ik zo zeggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s