Feest

Vandaag (maandag) begint de jaarlijkse Antwerpse Boekenbeurs weer. Vaste prik ieder jaar weer van 31 oktober tot en met 11 november. Het boek in al zijn soorten en maten leeft in Vlaanderen en – anders dan in Nederland – de verkopen bewegen zich in een vrolijk stijgende lijn. De Boekenbeurs is hét telkenjare terugkerende festijn waarop Nederlandse en Vlaamse uitgevers hun fondsen, nieuwe aanwinsten en plannen aan publiek en collega´s presenteren. Voor de liefhebber een buitenkans. Zie het als ronddwalen in een zalig smulpaleis met de voortreffelijkste lekkernijen. Een bezoekje aan http://www.boekenbeurs.be verschaft u alle gewenste informatie. Wij van Une Journée Bien Remplie adviseren u dringend het reisje te maken.

Al eerder stelden we vast dat men alhier de uiterst prettige gewoonte heeft om als het maar even kan feestelijk uit de bol te gaan. Ter gelegenheid van het begin van de Boekenbeurs trok dan ook gisteren (zondag) een opwindende stoet door de oude straten van deze goede stad. De deelnemers hadden overduidelijk hun inspiratie uit het meer fantasierijke segment gehaald.

Men noemt zo´n geïnspireerde optocht hier een murga. Onder dat begrip wordt verstaan een straatfanfare die door middel van dans, woord en kostuum de verbeelding ruim baan geeft. Binnen een murga kan en mag alles, zo verzekert men ons. Wellicht een idee om in de Noordelijke Nederlanden over te nemen. Lijkt ons een mooi initiatief voor bijvoorbeeld het fraaie Zutphen of het immer pittoreske Heerhugowaard.

Advertenties

2 Reacties to “Feest”

  1. Frits Sajet Says:

    Je slaat nogmaals de spijker op de kop. Je ziet het meteen. Ten noorden van de grote rivieren houden we meer van lachebekjes als Ingmar Bergman of Henrik Ibsen. Het doet me goed te horen dat jij je ook aangetrokken voelt door de potsenmakers op te foto’s. Zojuist even geprobeerd om me jou op enig tijdstip in je leven voor te stellen, verwikkeld in zo’n danspasje als uitgevoerd door de jongedame vooraan op het tweede plaatje in je serie.

  2. mulrg Says:

    Hier kan de CPNB nog een voorbeeld aan nemen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s