Enig Begrip Graag …

Een kort stukkie vandaag. Of eigenlijk dat niet eens.

Het zit ongeveer zo: op het fotootje hierboven ziet u mevrouwtje en meneertje Une Journée Bien Remplie. Wellicht herkent u ze niet onmiddellijk. Maar daarvoor kunnen wij wel een excuusje bedenken … het plaatje is immers bepaald niet van de vorige week. U neemt ons hier waar op 8 november 1973, en de gelegenheid betrof ons huwelijk. Na enig nadenken was besloten dat onze weerstand tegen het burgerlijk instituut huwelijk feitelijk nog burgerlijker was dan het huwelijk zelf, als u begrijpt wat ik bedoel.

Het was overigens een zeer bescheiden ceremonie waarvan de voortgang behoorlijk werd geholpen door ons dringend verzoek aan de ambtenaar om zijn, ongetwijfeld goed bedoelde, speech voor z´n huiselijke kring te bewaren. Ook waren we er in geslaagd het aantal aanwezigen zeer beperkt te houden, wat niet weinig geholpen werd door de maatregel om de bekendmakingen eerst ná de formaliteiten te verzenden. Het pakje van mevrouwtje was bescheiden, passend in de modetrend en er zou makkelijk een behoorlijke hypotheek op gevestigd kunnen worden. Het wandelkostuum van uw dienaar oogt compleet – en dat is het ook – wat komt doordat we er in slaagden op weg naar het stadhuis het jasje nog maar net op tijd uit de stomerij te halen.

Wellicht kunnen wij dus enigszins op uw begrip rekenen voor de beknoptheid van dit stukje. We gebruikten de avond van de dag van gisteren om met een aangenaam diner à deux het vervliegen der tijden te gedenken en u schoot er dus wat bij in …

Advertenties

4 Reacties to “Enig Begrip Graag …”

 1. Hans Dekens Says:

  Allereest de welgemeende felicitatie voor dat het huwelijk nog steeds in stand is.
  Zo te zien was het voor de dame op de achtergrond op de foto ook een hele zit want bij uitvergroten lijkt het er toch op dat deze bewuste dame de ogen even heeft gesloten.
  Als ik dan nu even zo vrij mag zijn om voor ambtenaar door te mogen gaan, wil het volgende wel even voorleggen. Het huwelijk blijkt meermaals een historische vergissing maar bij anderen blijft het vaak een daad tot vorming van een toekomstig blijvende eenheid. De gezichten op de foto stralen in ieder geval de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Nog vele genotvolle huwelijkse jaren!
  Hans

 2. Frits Sajet Says:

  God wat een leuke foto. Bedankt. En van harte. Volgens mij glundert (schoon)moeder lief en wordt door het flitslicht verblindt. En 1973, 38 jaar geleden… Die zomer reiste ik voor de eerste keer met Angela naar Denemarken. Weet je nog wel oudje. Kus die mooie rooie ook namens mij.

 3. Mascha Says:

  Van harte Bart en Anneke!! Wow, 38 jaar, tegenwoordig is dat een hele mijlpaal die niet door heel veel mensen meer gevierd wordt (ongeveer 50% volgens recente statistieken..). Jullie mogen trots zijn op jezelf en elkaar. Geniet!! Dikke kus voor allebei, Mascha

 4. Bart van der Valk Says:

  Wij danken jullie & alle anderen hartelijk … Wat ons vooral ontroerde is dat niemand de mogelijkheid van een eventueel gebrek aan fantasie onzerzijds opperde! Da´s mooi van jullie en die anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s