Een Nieuwe Uitdaging

Naar het zich laat aanzien – zekerheden zijn op dit ondermaanse dun gezaaid – zal dit aardige landje bij het ontwaken vandaag over een echte en onvervalste regering beschikken. Met de beste wil van de wereld kunt u niet beweren dat men overhaast te werk is gegaan. Soms – als ik mij verstoutte terzake een snedigheid te debiteren – deed men mij verstaan dat géén regering nog steeds stukken beter is dan het gedrocht dat in Nederland de touwtjes in handen zegt te hebben.

Die lange formatieduur lijkt overigens ook goede zaken voortgebracht te hebben. Vooralsnog is in de regeringsplannen geen sprake van een verhoging van de pensioenleeftijd, terwijl ook de koopkracht van de burgers in de plannen onaangetast heet te blijven. We zullen zien, maar bij realisering bevindt België zich alweer in een unieke positie binnen Europa.

Het wereldrecord kortst-zittende-kabinet-ooit zullen de Belgen vermoedelijk niet verbreken. Voorlopig gaat het Nederlandse kabinet Colijn-V wat dat betreft zeer eenzaam aan kop. Dit armzalige ploegje werd gevormd op 25 juli 1939 en door de Tweede Kamer kansloos weggestemd op 27 juli 1939. Een totale levensduur van iets minder dan 48 uur dus …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s