Zomer 1958

Over Louis Prima (1910-1978) zouden we een lang verhaal kunnen vertellen. Bijvoorbeeld dat Buona Sera (Signorina) bepaald niet zijn enige hit was. Overigens twijfelen we er niet aan dat u zonder uitvoerige gebruikmaking van Google uit het blote hoofd geen ander succesnummer van deze in 1910 in New Orleans geboren Italiaan zoudt kunnen noemen … Life is unfair, een heel bestaan vol enthousiasme op het podium gestaan en één zomerhit bepaald voor het publiek je erfenis …

Buona Sera was een gigantisch en veel geïmiteerd succes. Schrijvertje dezes herinnert zich nog goed hoe hij – staande op op een kazernetafel – in 1962 te Middelburg zijn versie van het lied ten gehore bracht. Het succes was veel minder dan dat van wijlen Prima, maar desalniettemin ruim voldoende voor 2 avonden vrij drinken en een continue stroom van verzoeken tot herhaling. Steeds afgewezen trouwens die verzoeken … men dient het publiek altoos gretig te houden!

De act op de kazernetafel was overigens geenszins origineel. Mijn volle neef Freek – thans een gerespecteerd pensionado – gaf hetzelfde succesnummer al eens ten beste in de gedenkwaardige zomer van ´58 te La Courtine. Toen een vermaard oefenterrein voor Nederlandse dienstplichtigen. Met een beetje fantasie zou je die Louis Prima dus misschien wel een soortement van ere-Van der Valk kunnen noemen.

Wat we nimmer na-aapten was ´s mans haardos, of wat daarvoor tenminste doorging. Zag u ooit een afschuwelijker tapijttegel op iemands schedel geplakt?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s