Met Enige Heldenmoed

Sinds de kinderdagen is een aardig hoogtevreesje mijn deel. Bij wandelingen in bergachtige streken placht ik – toen dergelijke sportieve verrichtingen nog wel eens op het programma stonden – op de wat nauwere paadjes met de rug tegen de bergwand te manoeuvreren, met de ogen steeds de diepten mijdend. Treinen die over hoge bruggen of viaducten rijden bevallen me niet, slechts een vlucht in lectuur kan dan uitkomst bieden. Bij gebouwen van meer dan één etage zult u mij niet met de neus tegen het ruit gedrukt naar buiten zien staren. Voor het aan de buitenzijde lappen van ramen bedank ik of er wordt een vakkracht ingeschakeld ….

Op het Antwerpse Astridplein – naast de Middenstatie – staat sinds enige tijd een zogeheten reuzenrad opgesteld. De uitvoering doet enigszins denken aan de Weense soortgenoot die zo fraai een rol speelt in de onvergetelijke The Third Man (een verwijzing naar een oude zwart-/witfilm roept bij het nakroost steeds spontane hoon op).

Uitsluitend voor de klantjes van Une Journée Bien Remplie werden bijgaande prachtopnamen van het Antwerpse dus met enige moed vervaardigd! Voor u, waarde lezer, doorstaan wij schier alles …

Advertenties

4 Reacties to “Met Enige Heldenmoed”

 1. Frits Sajet Says:

  Bij god, je bent daar dus in geweest! Ik durf wel maar hoef niet meer. Harry Lime daarentegen is het geld nog steeds waard.. Wat is dat voor een poort dieze op de ene foto aan het bouwen zijn?

  Goetjes

  Frits

 2. marketingvandeculturelesector Says:

  Mooie stad, mooie foto’s…

  Maar overweeg eens de Noordoostpolder of de Camargue als vakantiebestemming….

 3. Tamar Verkaik Says:

  Bedankt zeg, voor deze moed!
  De middelste is bijzonder fraai. Goede vlakverdeling, symmetrie, met de schaduw van het rad die dat dan -heel spannend- net wat doorbreekt. Dat je daar nog op gelet hebt!

 4. Bart van der Valk Says:

  @Frits: Inderdaad Harry Lime is aantrekkelijker, al was het maar omdat Welles ook nog kans ziet die aardige tekst over koekoeksklokken ter sprake te brengen …
  @Marketing etc. Vwb. Noordoostpolder en Camargue geldt ongeveer hetzelfde bezwaar als voor de Gobiwoestijn: de wel heel grote onderlinge afstanden tussen de horeca-gelegenheden. Bovendien natuur blijft toch het aardigst in die oude met de hand getekende Disney-films.
  @Tamar: Verdomd, nu je het zegt …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s