Kop

Het maken van een goede kop boven een stukkie in krant, tijdschrift of op een blog is geen geringe vaardigheid. Buitengewoon veel gedonder kan ontstaan wanneer de kop de inhoud niet dekt. Politici en andere vermeende gezagsdragers kunnen in alleraardigste problemen raken door een kop die de inhoud van het artikeltje wat al te kras weergeeft. Aan de andere kant zijn de over u en mij gestelden vaak ook niet te beroerd om eventueel gelazer aan de kop te wijten, zelfs wanneer die de informatie daaronder perfect samenvat.

Veel koppen ook zijn uitermate fantasieloos en overduidelijk vervaardigd door iemand die liever elders vertoeft dan bij zijn/haar taakjes.

Max Pam is een redelijk begaafd columnist en schrijver. Niet de top, maar toch duidelijk boven het gewoel uitstekend. Vaak aardig om te lezen, soms een meester in het oproepen van het zogeheten ´mwah, is dat nou alles-effect´. Maar ik ben nauwelijks in de positie om me daarover te beklagen … u begrijpt.

De kop boven het artikeltje in De Volkskrant van 4 mei (vandaag) vind ik prachtig – het artikeltje eronder is flauwekul en broodschrijverij – om uit te knippen, in te lijsten en lange jaren aan de muur te hangen. Onverwachte verbanden, spannende voorspellingen … wat wil een mensje nog meer.

Fantastisch!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s