Er Wordt Bekwaam Aan Gewerkt …

Eén van de aardige dingen van Groen Links is dat ze zich onvermoeibaar inzetten om de eigen overbodigheid en nutteloosheid overduidelijk aan te tonen. Gevoel van mededogen met de beschouwer kan ze daarbij niet worden ontzegd. Neem nou bijvoorbeeld de spoed waarmee ze aan de slag gaan om de voorspellinkjes van dit onbenullige bloggertje te doen uitkomen. De eerste stap op weg naar de totale verwarring is gisteren op indrukwekkende wijze gezet. Instede van het stellen van enig vertrouwen in de democratische gezindheid van de eigen achterban poogde het partijtopje de kandidatuur van Tofik Dibi voor het leiderschap vroegtijdig om zeep te helpen. En dat zal nog maar het begin blijken …

Heel ergerlijk zijn altoos mensen die zelfingenomen vertellen: En ik had het je nog zó voorspeld … Het is dan ook met groot genoegen dat ik u mijn stukkie van 27 april nog eens voor ogen tover:

En de verwarring van gisteren zal nog maar het begin blijken, vrienden. Er zullen – vergeef mij de flauwiteit – nog heel wat stekkers uitgetrokken worden, maar de afloop is zeker en valt niet te vermijden. Dat zou namelijk bekwaamheid en inzicht vereisen, heel iets anders dan onbenullige akkoordjes die slechts even de indruk van doortastendheid wekken. Anja Meulenbelt suggereerde gisteren al de partijnaam te wijzigen in Toen Links. Naamgrappen hebben altijd iets onbenulligs, misschien dat ik ´m daarom zo aardig vind.

We kunnen Tofik Dibi enige vasthoudendheid niet ontzeggen dat staat nu wel vast. Maar lijsttrekker zal hij niet worden en Jolande Sap zal zeker nog wel een manier vinden om geheel op eigen kracht haar positie definitief onmogelijk te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s