Origineel: Het Geheim van de Bosplaat

081006a.jpg

Akkoord, we schijnen in spannende dagen te leven. Een nieuwe Amerikaanse president worstelt nog met z’n campagne en een dwaze dame uit het land van de eskimo’s, terwijl het met de financiën in grote delen van de wereld ook niet heel simpel lijkt te zitten.

Gelukkig maar dat ‘Une Journée Bien Remplie’ hoofd- en bijzaken altoos voortreffelijk weet te scheiden.

Mijn gewaardeerde broer Adri en z’n niet minder op prijs gestelde partner Sven lieten me het al weten (en bestelden me een exemplaar) maar voor de ware Kapitein Rob-bewonderaar is er groot nieuws!

De op Terschelling gevestigde Stichting Zeeschuim/De Kraak (Burgemeester Reedekerstraat 56b, 8881 CB Terschelling West, tel: (0562)443675) biedt de echte Kapitein Rob-liefhebber de mogelijkheid tegen een gereduceerde prijs één of meer exempla(a)r(en) van het “Geheim van de Bosplaat originelen” te reserveren uit een beperkte oplage van 1000 exemplaren. De naam van de intekenaars wordt in het boek vermeld. Dit als dank voor hun steun aan deze uitgave.

081006b.jpg

Voor het boekwerk worden de originele tekeningen van Pieter J. Kuhn gebruikt, in het oorspronkelijke formaat. Deze originele tekeningen zijn voorzien van de met de hand geschreven basisteksten van Pieter Kuhn. Hiermee gaf hij de verhaallijn aan. Evert Werkman (redacteur van Het Parool in die tijd) vervaardigde aan de hand van die basisteksten de uiteindelijke in de krant en de boekjes afgedrukte tekst. De tekeningen bevatten – uiteraard ook druktechnische aanwijzingen. Bij elk van de tekeningen hoorde destijds een transparante overlay, waarop vlakjes zijn getekend. Die vlakjes vormden de rasters, die in de strips werden aangebracht. In het boek zijn die originele overlays in lichtgrijs in de tekeningen gedrukt. De reproductie van de originelen worden zodanig uitgevoerd dat ook de potloodlijnen en het dekwit nog zijn weergegeven. Zo is het tekenproces en zijn de “last-minute” wijzigingen van Pieter Kuhn te volgen.

Omschrijving van de uitgave: 96 pagina’s in linnen band, formaat 420X210 mm oblong, binnenwerk 2-zijdig bedrukt in zwart, papier binnenwerk 170 grams houtvrij gesatineerd mc, schutbladen 170 grams houtvrij wit offset, bandmateriaal karton en blauw boekbinderslinnen afgewerkt met een preegdruk op de voorzijde, rechte rug en kapitaalbandjes.

Prijzen: publieke verkoopsprijs 45,00, verkoopsprijs bij intekening 37,50, Bij aankoop van minimaal 50 exemplaren als bijvoorbeeld relatiegeschenk 25,00. Vanaf 150 exemplaren bestaat de mogelijkheid tegen meerkosten een vignet of naam in zwart wit in te drukken op het schutblad. Er volgt geen herdruk.

Intekenformulier is verkrijgbaar bij de Stichting Zeeschuim/De Kraak, zie hierboven.

081006c.jpg

Boven de originele tekening, hieronder een scan uit een stripboekje, de detailrijkdom van het origineel valt onmiddellijk op.

081006d.jpg

Plaats een reactie